Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Οι Αδέσμευτοι Bloggers για τη μαύρη επέτειο των Ιμίων.

Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, συμπληρώνονται 13 χρόνια από την ημέρα που 3 αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, έπεσαν ηρωικά κατά την κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996.

Η θυσία του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, η πρώτη Ελλήνων αξιωματικών μετά από την Κυπριακή τραγωδία, 13 χρόνια μετά, κοντεύει να ξεχαστεί.

Παρότι στη μνήμη τους ο Δήμος Αθηναίων, επί Δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ανέγειρε μνημείο στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Σοφίας, ουδεμία κυβέρνηση έχει τιμήσει μέχρι σήμερα την μνήμη τους εκεί. Αντίθετα, γίνεται συνήθως μόνο ένα μνημόσυνο στον Ναύσταθμο, για λίγους και…καλούς.

Κι αναρωτιόμαστε: τα Μνημεία για ποιο λόγο ανεγείρονται, αν όχι για να τιμάται εκεί η μνήμη των πεσόντων για τους οποίους φτιάχτηκαν; Δεν δικαιούται ο απλός κόσμος να τιμήσει τους Ήρωες των Ιμίων, στο Μνημείο που ανεγέρθη γι’ αυτούς;

Οι πολιτικές ηγεσίες που μας ζητούν καθημερινά "θυσίες" στα οικονομικά μας και την τσέπη μας πως περιμένουν να εισακουστούν από τον λαό, όταν ο λαός βλέπει ότι δεν εκτιμούν και τιμούν ούτε κάν τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΘΥΣΙΕΣ;

Η επίσημη Πολιτεία αγνοεί επιδεικτικά την 31η Ιανουαρίου, που είναι μια θλιβερή επέτειος για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Γι’ αυτό, περιμένουμε από τη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά, να μην ξεχάσουν την 31 Ιανουαρίου 1996.
Να μην ξεχάσουν τη θυσία του Καραθανάση, του Βλαχάκου και του Γιαλοψού.

Να τιμήσουν τη μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων Ηρώων.

Καλούμε τον Αντώνη Σαμαρά και τους βουλευτές της ΝΔ να τολμήσουν καταθέτοντας ένα στεφάνι στο Μνημείο που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σέ όλους τούς συντελεστές του blog.
    Αν καί είμαι κατά τής ανωνυμίας...Θεωρώ ότι κάνετε πολύ σοβαρή δουλειά, κάνοντας τήν σελίδα σάς (τήν οποία επισκέπτομαι πρώτη φορά) νά ξεχωρίζει από τά άλλα blogs.Σάς εύχομαι κάθε επιτυχία ! ! !
    Γιά νά μήν σάς κουράζω καί θέλοντας νά καταθέσω τήν άποψη μου γιά τά ΙΜΙΑ σάς τήν καταθέτω μέ τό παρακάτω βίντεο.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    Νίκος
    Πάντα στήν διαθεσή σας



    http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k

    ΑπάντησηΔιαγραφή